Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stuttgart zamijenio Berlinom: Vedad Ibišević novi član Herte

Preuzmite sliku

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević promijenio je sredinu u njemačkoj Bundesligi.

Ibišević je napustio redove Stuttgarta i pronašao novi angažman u Berilnu gdje je će navodno potpisati dvogodišnji ugovor sa Hertom. Finansijski detalji ugovora vjerovatno neće biti poznati javnosti jer su se klubovi dogovorili da detalji ovog transfera ostanu u tajnosti.

Ovu informaciju je potvrdio i sam Ibišević fotografijom koju je jutros objavio putem društvene mreže Facebook.

Vedad je napravio selfie a u pozadini se vidi tabla sa logom Herte iz Berilna. Informaciju da je Ibišević novi član Herte putem svoje oficijelne web stranice objavio je danas i klub iz Berlina. Ibišević je uspješno prošao ljekarske preglede i već može početi sa treninzima.

  • ibisevic-herta
  • Iako nismo uvijek postizali željene rezultate u Stuttgartu mi je bilo odlično. Na kraju smo se dogovorili da bi promjena bila dobra za obje strane, i to je ispravna odluka. Želim Stuttgartu i njegovim navijačima puno sreće i uspješnu sezonu” – kazao je Ibišević.

    Podsjećamo, Vedo je prije tri godine potpisao za tim Stuttgarta odakle je došao iz Hoffenheima. Ukupno u Bundesligi je zabilježio 202 nastupa uz 82 postignuta gola.

    Ibiševiću želimo puno sreće u novom klubu kao i u predstojećim nastupima za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u utakmicama protiv Belgije i Andore. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,