Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stručni štab Slobode nije zadovoljan fizičkom spremom igrača

Fudbaleri Slobode već osam dana treniraju i pripremaju se za početak prvenstva u novoj takmičarskoj sezoni.

Prvotimci Slobode jučer su odradili dva treninga, a tokom jutarnjeg treninga na stadionu Tušanj organizovano je i testiranje svih fudbalera.

Nakon testiranja, stručni štab Slobode je konstatovao kako igrači nisu za zadovoljavajućem nivou fizičke spremnosti, te da predstoji još mnogo rada kako bi prvenstvo i prvu utakmicu dočekali spremni.

Treninzi se inače odvijaju na stadionu Tušanj u Tuzli pod nadzorom tim menadžera Admira Smajića i trenera Milana Lazarevića, ali će danas popodne trenirati na stadionu u Mramoru.

Prošle godine u ovo doba kompletan trenažni proces, zbog finansijskih poteškoća, obavljen je u Bukinju kod Tuzle, a ovoga puta igrači će ipak otputovati na kraće pripreme van grada.

– Ekipa Slobode otuputovat će 2. jula u Livno gdje će se pripremati do 9. jula. Dogovorili smo pripreme na terenima drugoligaša Troglava – izjavio je za Fenu direktor Slobode Zdeno Jurić.

Stručni štab će od sadašnjih 30 igrača odrediti 25 koji će otputovati na glavne pripreme. Do početka prvenstva moguće je da će se angažovati još nekoliko pojačanja, s obzirom na dosta podmlađeni sastav tuzlanskog premijerligaša.

Naime, u odnosu na sastav koji je završio prošlu sezonu, u ekipi su ostali jedino Adnan Salihović, Omar Pršeš, Toni Livančić, Amar Beganović i Perica Ivetić, te nekoliko mladih igrača koji nisu imali značajniju minutažu, dok je još neizvjestan status Edisa Smajića.

U stručnom štabu, uz Smajića i Lazarevića, nalaze se još Gradimir Crnogorac, Almir Hukić i Edin Ribić.

Prvu pripremnu utakmicu Sloboda će odigrati protiv Širokog Brijega (3. jula). U planu je odigravanje još nekoliko pripremnih utakmica, ali se protivnici još traže, rečeno je Feni u stručnom štabu Slobode.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,