Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stotine sugrađana na posljednjem ispraćaju Nazifa Šehića (FOTO)

Preuzmite sliku

Nekoliko stotina građana Tuzle danas su odali počast i posljednji se put oprostili od legende našeg kluba Nazifa Šehića.

Proslavljeni fudbaler sjajne generacije Crveno – crnih iz 50 – ih i 60 – ih godina prošlog vijeka preminuo je 19. februara u 77. godini života. Popularnog “Šehu” ispratili su mnogobrojni prijatelji među kojima je bio veliki broj bivših fudbalera našeg kluba.

  • nazif_sehic_sahrana_23
  • Anto Raos, Rizah Mešković, Fahrudin Avdičević, Fuad Mulahasanović, Dževad Šećerbegović, potpredsjednik Klub Amer Karabegović, Gordan Džafić, Mirza Hadžić, Sakib Malkočević, Samir Kuduzović… samo su neka od imena crveno – crne porodice koji su se oprostili od naše igračke legende.

    Šehić je bio član čuvene generacije Crveno – crnih iz 1959. godine koja je prvi put izborila plasman u Prvu ligu Jugoslavije, a zatim i iz 1961/1962. kada je to ostvarila po drugi put. Po okončanju igračke karijere bio je imenovan u stručne štabove seniorske ekipe, a radio je i u omladinskoj školi našeg kluba. Takođe, Šehić je obnašao i funkciju predsjednika Skupštine FK Sloboda. Posljednji ispraćaj Nazifu Šehiću održan je ispred Komemorativnog centra Tuzla. Dženaza je klanjana poslije podne namaza ispred Džindić džamije, a ukopan je na gradskom groblju Trnovac.

    (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,