Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Starčević zadovoljan zalaganjem igrača, danas provjera protiv Otranta

Preuzmite sliku

Za sada igrači stoički podnose intenzitet rada koji je veći nego što su navikli

Nogometaši Tuzla Cityja od subote se nalaze na pripremama u Ulcinju. U nedjelju su trebali odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv Mornara iz Bara, ali je susret odgođen.

Navodno su igrači Mornara stupili u štrajk zbog neizmirenih obaveza, pa su Tuzlaci, umjesto treće provjere od početka priprema, upriličili utakmicu između dva svoja tima.

– Danas imamo otprije dogovorenu utakmicu s Otrantom iz Ulcinja i nadam se da nas ništa neće omesti da je odigramo. Vrijeme nas za sada odlično služi. Samo jednu noć se ispadala kiša, a potom se razvedrilo – u razgovoru za Fenu kaže šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević.

Navodi da su uslovi za rad izvanredni. Trenira se dva puta dnevno, a igrači se ne žale iako su treninzi veoma naporni.

– Za sada igrači stoički podnose intenzitet rada koji je veći nego što su navikli. Dobro je da nema povrijeđenih – ističe trener i podsjeća da su u Tuzli radi rehabilitacije ostali Ajdin Nukić, Ivan Kostić i Nikola Mitrović.

Novih igrača u ekipi nema, osim Semira Burića, koji je došao nakon iskustva u francuskim niželigašima. S Tuzlacima je potpisao četverogodišnji ugovor.

– Burić je u prve dvije pripremne utakmice, protiv Čapljine i Željezničara, pokazao da ima kvalitet. Mlad je, 1998. godište, znači i perspektivan. Igračka križaljka je uglavnom popunjena, mada nećemo bježati, kao uostalom i svi bh. premijerligaši, od dobrog „špica“, ali ako “naleti”. Roster smo otprilike popunili – smatra Starčević.

Osim susreta s Otrantom (14 sati), Tuzla City će tokom priprema u Ulcinju odigrati utakmice s Radnikom iz Bijeljine (9. februar, 15 sati), te s Arsenalom iz Tivta (13. februar, 15 sati).

U Tuzlu se vraćaju 14. februara dok dva dana kasnije igraju “generalku” s tuzlanskom Slobodom. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,