Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Starčević: Očekujemo brzu adaptaciju na Tušnju i prve bodove (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nogometaši Tuzla Cityja ostavili su dobar dojam u premijerligaškom debiju protiv Širokog, ali su se s Pecare vratili poraženi. Bodovi su pripali domaćinu iako su igrači Slobodana Starčevića imali više prilika za povoljniji rezultat.

Ekipa iz Simin Hana sutra igra igra prvu domaću utakmicu, protiv bijeljinskog Radnika, ali će ponovo u goste – na Tušanj!

– Stadion Tušanj ubuduće će biti naš teren, ali svaki odlazak zahtijeva adaptaciju. U Širokom smo se brzo adaptirali, pa očekujem da će tako biti i sutra u Tuzli, te da ćemo doći do prvih bodova – rekao je šef struke Tuzla Cityja Slobodan Starčević danas na konferenciji za novinare.

Ne nada se, naravno, da će Radnik biti lagan protivnik. Naprotiv, igra protiv Sarajeva i pobjeda potvrđuju da se radi o iskusnoj i taktički dobro pripremljenoj ekipi, koja je već nekoliko godina u Premijer ligi za svaki respekt.

– Za nas je ovo bitna utakmica. Cijelu sedmicu radili smo na ispravljanju nedostatke iz duela sa Širokim i mislim da smo uspjeli. Svi igrači su na raspolaganju, vratili su se Stokić i Mahmutović, tako da ćemo imati više rješenja za razne pozicije u ekipi. Očekujem dobru igru – naglasio je „coach“ novog premijerligaša.

Starčević je najavio da će biti promjena u ekipi, upravo vraćanjem Stokića i Mahmutovića, koji su veoma bitni igrači ekipe i predstavljaju istinsko pojačanje.

Nije rekao ko će na klupu, o tome će odlučiti nakon današnjeg treninga, prvog na Tušnju u ovoj sezoni.

Igru Bijeljinaca poznaje, vjeruje da ima rješenja kojima će spriječiti da Radnik iznenadi njegovu ekipu.

– Imaju bolju tranziciju nego Široki. Sigurno će pokušati preko Hadžića, na asistencije Đurića, da nas iznenade. Mi ćemo svojom igrom pokušati anulirati njihove prijetnje. Očekujem i podršku s tribina, ne samo naših navijača, nego i cijele Tuzle. Dok sam bio u Krupi, imali smo podršku navijača Borca. Ovdje smo klub grada Tuzle i umjesto animoziteta očekujem podršku – naglasio je Starčević.

Stoper Jovo Kojić rekao je kako očekuje da će Radnik kontrama i polukontrama pokušati ugroziti gol njegove ekipe.

– Sigurno je da nas očekuje teška utakmica protiv čvrste i kompaktne ekipe Radnika. Moramo obratiti pažnju na njihove kontre i biti skoncentrisani svih 90 minuta ukoliko želimo doći do prva tri boda – rekao je Kojić.

Utakmica Tuzla City – Radnik igra se sutra od 17.00 sati, a ulaz na stadion Tušanj je besplatan. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje