Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Starčević objavio spisak igrača za susret s Njemačkom

Preuzmite sliku

Selektor nogometne “U-21” reprezentacije Bosne i Hercegovine Slobodan Starčević odredio je spisak igrača za naredni susret kvalifikacija za nastup na Evropskom prvenstvu 2021. godine, protiv selekcije Njemačke.

Susret će se igrati 13. oktobra u Furthu.

Na spisku su sljedeći igrači:

Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (SFK Sered, Slovačka), Besim Šerbečić (Sarajevo), Đorđe Milojević (Borac), Rijad Sadiku (Zrinjski), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Amar Beganović (Sloboda), Jusuf Gazibegović (RB Salzburg, Austrija), Nihad Mujakić (Hajduk Split, Hrvatska), Selmir Pidro (Sarajevo), Amar Dedić (RB Salzburg, Austrija), Haris Hajdarević (Željezničar), Andrej Đokanović (Sarajevo), Vladan Danilović (Borac), Ševkija Resić (Novi Pazar, Srbija), Marijan Ćavar (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Mateo Marić (Široki Brijeg), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Ajdin Hasić (Besiktas JK, Turska), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Jovo Lukić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Ermedin Demirović (SC Freiburg, Njemačka).

Starčević se nada da će moći da računa na sve pozvane igrače i da neće morati da pravi izmjene, kao prošli susret sa Moldavijom.

“U odbrani ćemo imati Šerbečića koji je bio povrijeđen, a nadam se da će Salzburg ovaj put dozvoliti Gazibegoviću i Dediću da dođu na okupljanje, jer bismo sa njima dobili dodatni kvalitet u defanzivnoj liniji. Vezni red će biti jači za Danilovića koji je bio prekomandovan u ‘A’ tim, te za Hajdarevića koji zbog koronavirusa nije bio na raspolaganju u prethodne dvije utakmice. Novi igrač u napadu je Hasić koji je skupio nekoliko nastupa za Bešiktaš, kao i Demirović za kojeg vjerujem da se aklimatizovao u Freiburgu i njih dvojica će nam zasigurno donijeti nove opcije u ofanzivi” – kazao je Starčević.

Reprezentativci će se okupiti 5. oktobra na Ilidži.

U Devetoj kvalifikacionoj grupi mlada reprezentacija BiH nakon šest odigranih utkamica zauzima treće mjesto, sa osam bodova.

Vodeća Belgija i drugoplasirana Njemačka sa utakmicom manje imaju deset, odnosno devet bodova, četvrti je Vels sa šest, a posljednja Moldavija sa četiri boda.

Nakon susreta s Njemačkom, mladi nogometaši završavaju kvalifikacije utakmicom protiv Belgije, 17. novembra na stadionu Grbavica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje