Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Standardni prvotimac zbog povrede neće nastupiti u utakmici protiv Estonije

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Talina gdje će sutra od 20:45 sati odigrati posljednju kvalifikacijsku utakmicu za plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju.

Šanse reprezentacije Bosne i Hercegovine su prema matematičkim kalkulacijama još uvijek moguće, ali za takav rasplet je potrebna serija iznenađujućih rezultata. Senad Lulić sutra neće nastupiti u dresu reprezentacije, nakon što se povrijedio u susretu protiv Belgije.

”Lulić je došao na pripreme sa bolovima u predjelu zadnje lože. Da smo sinoć pobijedili putovao bi i ovdje sa nama, ali pošto nije ‘biti ili ne biti’ odlučili smo ga poštedjeti kako se povreda ne bi dodatno zakomplikovala”, rekao je Baždarević.

Atmosfera u avionu sa reprezentativcima BiH na putu do Estonije bila je neobično mirna.

”Kada ovako gledate morali smo proći grupu i po sinoć prikazanom protiv Belgije, ali i opštem dojmu, drugi smo po snazi i bilo bi logično da smo drugi i da idemo u baraž. No, to je fudbal i skupo nas je koštao kiks na Kipru, ali i primljeni gol u zadnjem minutu u Atini kada smo Grke totalno nadigrali i nesretno remizirali. Šta je tu, je… Život mora ići dalje. Do utorka ćemo se pokušati malo podići psihički, spremiti za utakmicu sa Estoncima i ići na pobjedu”, istakao je Baždarević. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje