Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stadion Tuzla Cityja s umjetnom travom u upotrebi iduće sedmice (FOTO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Tuzla Cityja u Simin Hanu u toku su završni radovi na izgradnji   modernog igrališta s vještačkom travom, koje će, kako je rečeno Feni u klubu, u upotrebi biti krajem iduće sedmice. 

Radove izvodi firma HEEZ Gradnja iz Tuzle u vlasništvu Azmira Husića, predsjednika Tuzla Cityja, koji je i glavni investitor u izgradnju igrališta, dok specijalnu podlogu postavlja kompanija “Mavas” iz Mrkonjić Grada.

– U ovaj projekat uložit će se više od 500.000 maraka. Nažalost, na stadionu neće moći igrati zvanične utakmice naša premijerligaška ekipa, ali hoće sve omladinske u kojima trenira oko 150 dječaka – kaže za Fenu Muhamed Suljagić, glasnogovornik Tuzla Cityja.

Na teren veličine 8.000 kvadratnih metara postavljen je prvi sloj vještačke trave. Slijedi posipanje 3 cm sloja kvarcnog pijeska za upijanje vlage i stabilizovanje terena, a nakon toga uslijedit će postavljanje isto toliko debelog sloja specijalnog granulata, čime bi glavni radovi bili završeni.

Oko terena bit će postavljena traka za trčanje, kao i nove kućice za rezervne igrače i službene osobe. Radnici farbaju metalne držače na tribinama, te unutrašnjost objekta koji iz dana u dan poprima sve ljepši izgled.

Premijerligaška ekipa Tuzla Cityja od nove godine trenirala je na pomoćnom igralištu stadiona Tušanj, zatim u Puračiću, te u Bukinju, dok će uskoro konačno treninge moći obavljati na svom stadionu.

– Očekujemo završetak radova u četvrtak, dok bi već u subotu, 6. aprila, zvanične utakmice mogli igrati dječaci pionirske, kadetske i juniorske ekipe našeg kluba – izjavio je za Fenu član klupske uprave Amir Smajlović. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,