Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stadion Tušanj će dobiti teren sa hibridnom travom

Preuzmite sliku

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković na sjednici Izvršnog odbora ove sedmice upoznao je sve članove o sastancima koje je imao tokom boravka u Švicarskoj, a posebno o podršci koju je Savez dobio od UEFA-e i FIFA-e kad je riječ o realizaciji najavljenih projekata.

Nakon izlaganja predsjednika Zeljkovića, članovi Izvršnog odbora su usvojili Odluku kojom se definiše način i dinamika realizacije Projekta rekonstrukcije glavnih terena stadiona 12 klubova Premijer lige.

Tereni će biti sa hibridnom travom a u planu je da se u svakoj od naredne četiri godine završe po tri stadiona.

Ovo je prvi korak u realizaciji projekta od kojeg će najviše koristi imati klubovi i generalno fudbal u BiH, rekao je Zeljković

“Imponuje mi jedinstvo koje se vratilo među članove Izvršnog odbora i sada krećemo još posvećenije u realizaciju zadataka. Nakon usvajanja ove Odluke ubrzo ćemo raspisati međunarodni tender za izvođače radova za rekonstrukciju terena svih 12 klubova.

Planirano je da se do kraja ove godine izvrši rekonstrukcija tri stadiona i to „Tušanj“ u Tuzli, na kojem igraju dva tima, FK „Sloboda“ i FK „Tuzla City“ , zatim stadion „Pod bijelim brijegom“ u Mostaru i „Gradski stadion“ u Banja Luci.

Ulaganje u infrastrukturu je jedan od naših ključnih projekata i vjerujem da će novi Džeko i Pjanić na njima trenirati i igrati fudbal”, zaključio je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,