Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta je sve urađeno na Stadionu “Tušanj” u proteklom periodu (FOTO)

Preuzmite sliku

Povodom odigrane prijateljske međunarodne utakmice između reprezentacija BiH i Lihtenštajna, JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla je na čelu sa Direktorom i menađmentom Ustanove dobila čestitke i pohvale od strane N/FS BiH za uspješnu organizaciju i osigurane dobre uslove na stadionu „Tušanj“ za odigravanje navedene utakmice.

Veliku šansu koju je N/FS BiH pružio Općini Tuzla dovodeći „A“ reprezentaciju BiH, učesnika na zadnjem svjetskom porvanstvu u Brazilu, načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović je objeručke prihvatio te hitno sazvao organizacioni odbor kako bi u što optimalnijim uslovima dočekali naše reprezentativce.

Pored zadovoljstva koje smo priredili igračima, stručnom štabu, čelnicima N/FS BiH i navijačima reprezentacije cilj je bio iskoristiti priliku i poboljšati uslove svakodnevnim korisnicima sportskih terena stadiona „Tušanj“.

  • tusanj-stadion44
  • U tu svrhu želimo obavjestiti javnost da je JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla:

    – Nabavila moderan sportski semafor u vrijednosti 25.514,78 KM u kojem su učestvovali i navijači FK „Slobode“ Tuzla STARA GARDA u iznosu od 1.020,00 KM sa svojom donacijom.

    – Nabavljen je novi namještaj u svlačionicama (klupe za presvlačenje igrača) za domaće i gostujuće igrače za koju je JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla obezbjedila 7.500,00 KM.

    – Također, JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla je uložila značajan dio sredstava na poboljšanju infrastrukuture za uređenje javnog WC i sanitarnog čvora, nabavke elektro materijala, izgradnja novog WC uz zgradu Omladinskog pogona, farbanje zida dužinom zapadne tribine te uređenje kompletnog kompleksa sportski terena i popratnih sportskih objekata stadiona „Tušanj“. Sanacijom su bili obuhvaćeni i prateći objekti smješteni ispod tribina te zgrada Uprave stadiona „Tušanj“, koji su obuhvatili nove, zidne i plafonske obloge, kao i nove termotehničke i instalacije vodovoda i kanalizacije.

  • tusanj-svlacionica
  • Ovom prilikom želimo se zahvaliti na učešću i velikoj pomoći i saradnji osnivaču Ustanove, Općini Tuzla te javnim preduzećima JKP „Saobraćaj i komunikacije“ Tuzla, JKP „Komunalac“ Tuzla , JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla, preduzeću „Azos“ d.o.o. iz Tuzle kao i FK „Sloboda“ Tuzla kao tehničkom organizatoru utakmice.

    Direktor i menađment JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla svakako daje veliki doprinos sportu te da će uljepšavanjem i unapređenjem sportskih terena stadiona „Tušanj“ koji će sigurno pospješiti i uspjeh FK „Sloboda“ Tuzla, a i privući mnogo novih mladih ljudi i djece sportu i zdravijem životu. S odgovornošću i s kapacitetom iskoristivosti sportskih terena stadion „Tušanj“ možemo nazvati sportskom oazom grada Tuzle. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,