Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srušen kip posvećen Zlatanu Ibrahimoviću

Preuzmite sliku

Zlatan Ibrahimović početkom septembra stigao je u rodni Malmö, u kojem mu je švedski nogometni savez postavio veliki brončani kip.

Najbolji švedski fudblaer svih vremena sam je otvorio svoj spomenik, a na svečanosti je bilo nekoliko hiljada njegovih sugrađana. Izradu i postavljanje kipa platio je švedski savez, a dva i pol metra visoka skulptura teška je oko 500 kilograma.

Kip je već nekoliko puta vandaliziran. Prvo je neko na njemu ostavio dasku za WC, a Ekspressen je tada pisao da je taj potez osveta za izdaju koju je Ibrahimović počinio kada je postao jedan od suvlasnika švedskog Hammarbyja.

Novi napad na kip

Nakon toga su navijači kipu otkinuli nos, obojili ga u bijelo i otkinuli mu nogu, a sinoć su otišli i korak dalje. Kip je srušen i potpuno uništen, a vandali koji su ga srušili oko vrata su mu postavili šal švedske reprezentacije.

Ibrahimović se nedavno vratio u Milan, gdje će nastaviti igračku karijeru, ali navijači mu zamjeraju što je prošle godine ušao u upravljački dio Hammarbyja, velikog rivala njegovog Malmöa. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje