Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srebrenik: Na malonogometnom turniru u Tinji 52 ekipe s 550 mladih takmičara

Preuzmite sliku

U organizaciji NK Mladost Tinja a pod pokroviteljstvom Grada Srebrenika i gradonačelnika Nihada Omerovića, u Tinji se održava sedmi po redu malonogometni turnir na kojem učestvuju 52 ekipe iz svih gradova TK ali i ekipe iz Sarajeva, Vozuće, Brčkog, Bijeljine, Modriče, Doboja i Janje.

Tako će Tinja u tri dana trajanja turnira ugostiti oko 550 djece, mladih talenata šest generacija (od 2007. do 2012. godišta)

Turnir je otvorio je pomoćnik gradonačelnika Enis Brašnjić. U kulturno-zabavnom dijelu učešće su uzeli i najmlađi članovi KUD Tinja, koji su sa posebno za ovu priliku osmišljenim repertoarom oduševili prisutne.

Turnir se završava u ponedjeljak 20. jula, kada će najuspješnijim ekipama i pojedincima biti uručene medalje i zahvalnice.

Iz gradske Uprave naglašavaju da su pri kraju aktivnosti oko izgradnje poligona u Donjoj Tinji. Izabran je izvođač radova te se u narednih 40-tak dana očekuje i svečano otvaranje poligona, kada će on biti predat na korištenje MZ i najmlađim stanovnicima Tinje, saopćeno je iz Općine Srebrenik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje