Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srdačan susret Adriana i Džeke na Interovom treningu

Preuzmite sliku

Nogometna ikona i legendarni igrač Adriano posjetio je trening centar Intera te pružio podršku Nerazzurrima pred finiš sezone u kojem će pokušati odbraniti titulu prvaka, a između ostalih, srdačno se pozdravio i s našim Edinom Džekom.

On je u utorak boravio na stadionu San Siro i gledao pobjedu Intera od 3:0 protiv Milana, a u četvrtak je posjetio trening centar kluba te se pozdravio s igračima, kao i trenerom Simoneom Inzaghijem.

“Dođite nas češće gledati”, rekao je Inzaghi s osmijehom nakon što se pozdravio s Adrianom, a nasmijao je i sve pristune ovom izjavom. Jasno, aludirao je na pobjedu od 3:0 protiv gradskog rivala.

Adriano je nosio dres Intera u tri navrata od 2001. do 2009. godine, a u 177 nastupa u dresu Nerazzurra je postigao 74 pogotka, a bio je popularan pod nazivom Imperator.S Interom je osvojio četiri titule prvaka. Nažalost, sa samo 22 godine ostao je bez oca i to je bio presudni trenutak u njegovoj karijeri koja je od te 2004. godine krenula nizbrdo.

Patio od teške depresije, postao ovisnik o alkoholu i nikada nije ispunio svoj puni potencijal. Ipak, i pored toga za kratko vrijeme i sa samo nekoliko vrhunskih sezona u dresu Intera bio je i ostao miljenik navijača.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,