Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbija doživjela jedan od najtežih poraza ikada, Crna Gora i Kosovo podijelili bodove

Preuzmite sliku

Srbija je u svojoj drugoj utakmici u skupini B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo doživjela najteži poraz otkako nastupa kao samostalna država. U Ukrajini je izgubila sa 5:0.

Katastrofa Srbije počela je u 26. minuti kada je Cigankov matirao Dmitrovića nakon sjajnog prodora Karameva. Dvije minute kasnije novi duel Cigankova i Dmitrovića nakon pogreške gostujuće momčadi i lijep pogodak ofenzivca domaćih.

Odmah na početku drugog poluvremena Konopljanka je s ruba kaznenog prostora zabio treći gol, a Jaremčuk je u 59. minuti iskoristio novu neopreznost gostiju i usamljen lako matirao Dmitrovića. Konačan rezultat postavio je Konopljanka u 74. minuti nakon kontranapada.

Srbiji je ovo  od najtežih poraza ikada, ima jedan bod, a Ukrajina šest bodova više s utakmicom više. Na Evropsko prvenstvo plasirat će se prve dvije momčadi iz svake skupine, a u ovoj skupini je favorit Portugal.

Reprezentacije Crne Gore i Kosova podijelile su bodove u Podgorici u utakmici 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigravši neriješeno 1:1.  Crna Gora sada ima dva osvojena boda nakon tri odigrana kola, koliko ima Kosovo, ali uz utakmicu manje. (Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,