Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sramota koja obilazi Evropu: Prevario je nogomet i osramotio Ajax (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedan od najsramotnijih trenutaka za holandskom nogomet dogodio se na utakmici Ajaxa i Sparte iz Rotterdama.

Pobjedu Ajaxa protiv Sparte Rotterdam (2:0) zasjenio je domaći branič Joël Veltman svojim nesportskim potezom kojeg prenose svi evropski sportski mediji. Holandski reprezentativac pljunuo je na ”fair-play”, ali i na svoj klub.

U 52. minuti pri vodstvu Ajaxa od dva pogotka razlike Veltman je primio loptu na desnoj strani te pokazao protivniku da ga ne napada jer će pričekati s igrom zbog povrede saigrača Bertranda Traorea koji je u blizini ležao na travi.

Kada je igrač Sparte stao i okrenuo se Veltman je nastavio s igrom i ubacio loptu u sredinu 16-erca.

Ovaj je sramotni potez obišao internet, na društvenim mrežama su ga potpuno zasluženo razapeli. Mnogi traže od Ajaxa da zbog vlastitog ugleda kazni poznatog braniča, ali još nema povratne informacije kluba iz Amsterdama.

Tko će ga htjeti nakon ovog?

U engleskim medijima je Veltman dobio puno pozornosti. Tokom januara se povezivao s Arsenalom i West Hamom. Slaven Bilić je doveo Josea Fontea i z Southamptona što će se pokazati kao sjajan posao iako Portugalac ima preko 30 godina.

Veltmanu su pak vrata bogate Premierlige zbog ovog kukavičkog poteza vjerovatno zatvorena. Ovako prevariti suparnika ukazujući na povredu saigrača, a onda nastaviti igru zaslužuje osudu cijelog nogometnog svijeta.

Je li nedjelja bila dan kada je umro ”fair-play”? Nije, samo ga je jedan idiot pokušao ubiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,