Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spriječen teroristički napad na utakmici Eura u Francuskoj?

Preuzmite sliku

Belgijska policija u noći na subotu uhitila je dvojicu muškaraca u sklopu dviju protuterorističkih operacija, izvijestilo je u subotu belgijsko državno odvjetništvo, a mediji prenose da se jedan od njih planirao raznijeti među nogometnim navijačima.

“Jedan je muškarac uhapšen u Verviersu na istoku Belgije, a drugi u Tournaiju”, blizu francuske granice, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva. Belgijski su mediji izvijestili o tri hapšenju blizu Tournaija.

Glasnogovornik je kazao da je “prerano nagađati o terorističkom napadu”, s obzirom na medijske napise po kojima je planiran napad u sklopu održavanja Eura 2016.

RTL prenosi da se dvadesetogodišnji mladić uhićen u Verviersu planirao raznijeti na jednome od mjesta u Belgiji gdje će se u nedjelju navečer javno pratiti utakmica između Belgije i Mađarske koja se odigrava u Toulouseu.

U 16 belgijskih gradova provedeno je više uhićenja jer su “dobivene informacije upućivale na to da treba odmah intervenirati”. Akcije su provedene nekoliko sati prije održavanja utakmice između Belgije i Irske.

Na ulicama belgijskih gradova vlada osjećaj nesigurnosti nakon napada 22. marta u kojemu su u Bruxellesu u terorističkom napadu ubijene 32 osobe, no unatoč tome građani se i dalje okupljaju na javnim mjestima kako bi pratili utakmice belgijske reprezentacije na Euru 2016. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,