Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sportske igre mladih: Takmičenja održana u Tuzli i Gradačcu (FOTO)

igre-mladi-tenis
Preuzmite sliku

Grad soli je po drugi put, 15. i 16. jula, bio domaćin BH Telecom Sportskih igara mladih.

\"igre-mladi-tenis\"Nakon Tuzle, već 17. jula Igre su održane i u Gradačcu, a ova dva grada su, do sada, bili domaćini najvećem broju učesnika. Čak 3.768 dječaka i djevojčica pokazalo je svoje sportsko umijeće i takmičarski duh u utakmicama i mečevima u 10 sportova.

U Tuzlanskom kantonu, učestvovalo je i mnogo prošlogodišnjih takmičara u nadi da će ove godine imati više sreće i da će putovati na veliko finale u Sarajevo. Nekima se to i ostvarilo, pa je tako rukometna ekipa „Speed\” iz Gradačca i ove godine finalista BH Telecom Sportskih igara mladih. Golman ove simpatične ekipe Anes Omeragić je ovom prilikom izjavio: \”Želimo ove godine biti prvi i u Sarajevu. Prošle godine nismo imali sreće, ali ove godine moramo biti najbolji\”, te dodao da je sretan jer se Igre ove godine održavaju u njegovom gradu.

Rukometni pobjednici u Tuzli su dječaci kluba „Konjuh\” iz Živinica i djevojčice tima „Jedinstvo\” iz Tuzle. Na sportskim terenima Panonskih jezera, jedinih slanih jezera u centru grada u Evropi, veliki broj posjetioca je pratio košarkaške utakmice. Pobjednici su muška ekipa „Bijele mambe\” i košarkašice tima „Fifi i cvijetno društvo\”. Put na veliko finale u Sarajevo su izborili i teniseri Đorđe Ivanović i djevojčica Aida Mujagić u kategoriji 1996. godište i mlađe. Zanimljivo je bilo i u stonoteniskoj dvorani „Kreka\”u Tuzli, a pobjedu su odnijeli Edin Gutić i Azra Hadžihajdić

Igrama u Tuzli se pridružio i načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović, koji je posjetio male fudbalere i pratio uzbudljivu završnicu tamičenja. „Tuzla je ponosna jer imamo najveći broj prijavljenih dječaka i djevojčica. Posebno nam je zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici podržati projekat koji je direktno vezan za razvoj sporta i mladih\”, istakao je Imamović. Da su općinske vlasti u našoj zemlji prepoznale važnost Igara i značaj za njihove lokalne zajednice, potvrdila je i podrška načelnika općine Gradačac, Fadila Imširovića. Naime, načelnik je mališane posjetio u dvorani „Skenderija\” u Gradačcu, poručivši svima da je Gradačac oduvijek bio grad sporta: „Iskreno se nadam da će naš grad i tradicionalno biti domaćin Igara, koje su odličan način afirmacije mladih sportista\”.

Osmi grad u koji će Igre otputovati je Travnik, a takmičenja će biti održana 21. i 22. jula. Iz organizacionog odbora Igara poručuju da se djeca još uvijek mogu pridružiti Igrama i na taj način biti dio najljepše sportske priče.

{igallery id=\”956\” cid=\”64\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: