Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sportista pokazao posljedice šokantnog incidenta, postoji mogućnost da ostane bez oka

Preuzmite sliku

Škotski nogometaš George Robinson doživio je stravičnu povredu nakon što ga je rival namjerno udario, a poslije nje bi mogao ostati bez oka.

Robinson je nogometaš škotskog niželigaša Stenhousemuir Communty AFC-a, a u duelu protiv East Kilbridea, u trenucima dok je njegov tim vodio rezultatom 3:1, bio je akter šokantnog incidenta.

U jednom napadu Robinson je izgubio loptu, a rival ga je namjerno udario nakon čega se odmah srušio na pod. Uprkos žestokim protestima saigrača, sudija Craig Lauder je tek nakon nekog vremena prekinuo igru.

Robinson je ležao nokautiran skoro 10 minuta na centru igrališta. Nakon što mu se ukazala pomoć, prebačen je u bolnicu Forth Valley gdje su mu otkrili da bi mogao ostati bez oka.

  • “Bilo je još samo 15 minuta do kraja. Čudno je jer nije bilo prljave igre prije toga. Dogodilo se iz vedra neba. Ne sjećam se baš dobro incidenta, ali znam da su mi pomogli da izađme s terena”, rekao je Robinson za Scottish Sun.

    Njegovo oko je nateklo do veličine golf loptice, a doktori su mu rekli i da bi ga mogao izgubiti.

    “Nisam se mogao sjetiti ni datuma rođenja ni adrese. Dok sam čekao CT skeniranje oko je ‘eksplodiralo’. Dobio sam dvije injekcije u oko, a onda su mi rekli i da bih ga mogao izgubiti. Prerezali su oko skalpelom kako bi se smanjio otok”, dodao je George koji se ne sjeća udarca glavom.

     Video možete pogledati OVDJE!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,