Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Specijalno osiguranje: BiH će u Briselu večeras bodriti oko 5.000 navijača (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbalske reprezentativce Bosne i Hercegovine večeras na stadionu “Kralj Baudouin” u Briselu bodrit će oko 5.000 navijača, ističu iz Fudbalskog saveza Belgije, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

U sektoru predviđenom za bh. navijače bit će 3.800 Bosanaca i Hercegovaca. Prema procjenama osoba zaduženih za organizaciju utakmice iz FS Belgije, između 1.200 i 1.500 navijača BiH “prošvercat” će se na dio stadiona koji pripada domaćinima. Radi toga predvidjeli su dodatni boks uz sektor sa navijačima BiH kako bi ih sve grupisali, te eventualno lakše kontrolisali situaciju na stadionu.

Na ulicama Brisela velike su mjere sigurnosti, i dalje zbog martovskih terorističkih napada, ali i zbog današnjeg “fudbalskog sudara” Belgije i BiH. Posebno su osigurani navijači BiH pored kojih patroliraju i brojni policajci, ali i vojnici sa dugim cijevima. Sa kolegama iz Belgije sve nadgledaju i ljudi iz policijskih agencija BiH koji su u Brisel stigli po specijalnom zadatku, kako bi bili na usluzi navijačima popularno zvanih “zmajeva”.

U organizovanom korteu navijači BiH na stadion će iz strogog centra grada krenuti u 18 sati. Za njih jeosiguran poseban metro prevoz pod kontrolom jakih policijskih snaga. Organizovan povratak sa stadiona imat će i po završetku večerašnjeg meča, navodi novinar AA sa mjesta događaja.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 između Belgije i BiH igra se večeras od 20:45 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje