Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Španski novinar: “Messi je odabrao klub, večeras bi se moglo dogoditi nešto veliko”

Preuzmite sliku

Francuski sportski list L'Equipe objavio je u petak da je sportski direktor viceprvaka starog kontinenta, Leonardo, nazvao oca Lionela Messsija.

On se, a Jorge mu je ime, brine o karijeri svog sina. Iako, rekli bismo, igraču kao što je Messi ne treba neko da ga vodi… Otac je tu. Razgovarao je s Leonardom, nekadašnjim igračem AC Milana.

Kaže Jorge Messi da je njegov sin odabrao – Manchester CityPep Guardiola tamo je na klupi, sarađivali su nogometni “otac i sin” dugo vremena, a sad je očito došao čas za njihovo drugo zajedničko poglavlje. Kruže priče u Barceloni da se Messi nema namjeru prepirati s Bartomeuom i ljudima u upravi, da je sve glede svog ugovora prepustio advokatskom timu.

On će, podsjetimo, pokušati izvući klauzulu po kojoj Messi može samovoljno napustiti Camp Nou na kraju svake sezone. Rok je istekao 10. juna, ali korona je prolongirala sezonu kroz august, pa bi automatski trebalo produžiti klauzulu do 31. ovog mjeseca. Istovremeno, odštetna klauzula u Messijevom ugovoru odmjerena je na 700 miliona eura, a za igrača koji ulazi u zadnju godinu ugovora s Barcom, to je za mnoge previše.

Istina, PSG bi to platio, ali bi i Manchester City koji je argentinskom čarobnjaku ovoga časa prihvatljiviji. Zato je španski novinar Dani Senabre na svom Twitter-računu napisao…

– Ne znam puno, ali po onome što mi je rečeno, pratite večeras Messija. Mislio sam da je ovo nepovratno, ali mogao bi se dogoditi potpuni obrat – napisao je Senabre.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,