Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spalletti: Treba nam Džekin doprinos! A ako ostane na klupi, ne znači da je manje važan

Preuzmite sliku

Hoće li i dalje imati povjerenje mene i ekipu? Uvijek sam ga uzimao u obzir jer je sjajan igrač i predivna osoba, tvrdi Luciano Spalletti

Kao da je prošlo nekoliko godina otkako su navijači Rome s oduševljenjem dočekali Edina Džeku u Rimu. Nakon samo pet mjeseci, Olimpico je krenuo zviždati svom napadaču… I u Romi su krenuli s pitanjima šta da napravi s bh. napadačem, pogotovo jer Luciano Spalletti na njega ne računa kao na člana prve postave. To smo vidjeli i protiv Intera kada je Džeko ušao s klupe.

Hoće li i dalje imati povjerenje mene i ekipu? Uvijek sam ga uzimao u obzir jer je sjajan igrač i predivna osoba. Ekipa mu je potrebna, jer je on sjajan u završnici, ali i on treba nama jer u Romi nemamo igrača takvih karakteristika. Trebamo njegov doprinos. Igra često, čak i kada ulazi s klupe. Nije to nikakav znak manje važnosti, a isto tako ne želim da u ekipi bude pristup ‘onaj ko mi je prijatelj će igrati od prve minute‘,” rekao je Luciano Spalletti u razgovoru za Tiki Taku.

Italijanski mediji u pričama o Džeki zapravo stavljaju naglasak na tome da Spalletti na njega uopće ne računa u budućnosti. Nije u njegovim planovima, te uopće ne bi ni dolazio u Romu da je on bio na klupi kluba u ljetnom prijelaznom roku. Brine ih i njegov skupi ugovor (4.5 miliona eura po sezoni do 2020. godine), ali i činjenica da ima punih 30 godina. Za sada je najveći interes za Džeku pokazao West Ham, a pitanje je šta će bh. reprezentativac napraviti – ostati i pokušati se dokazati, ili će se vratiti na otok… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,