Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spahić ni večeras nije trenirao sa reprezentativcima BiH

Preuzmite sliku

Iako je od stručnog štaba bilo najavljeno, Emir Spahić ni večeras nije trenirao sa fudbalskim reprezentativcima Bosne i Hercegovine u Belgiji, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Brisela.

Štoper HSV-a do treninga nije došao na okupljanje reprezentativaca, premda su još juče selektor Mehmed Baždarević i njegovi saradnici isticali “svakog časa ga očekujemo u La Hupleu“, mjestu pokraj Brisela u kojem se nacionalni tim BiH priprema za meč kvalifikacija za EURO 2016 protiv Belgije.

U delegaciji reprezentacije BiH nisu mogli decidno reći zašto još nije stigao i kada će doći Spahić, već da se nadaju da će doći u hotela “Dolce La Huple“ večeras, te da će barem sutra trenirati na posljednjem treningu pred susret sa popularno zvanim “crvenim đavolima“.

Inače, trening je Baždarević zatvorio za javnost 15 minuta nakon njegovog početka, kako bi oprobao određene taktičke varijante.

Reprezentativci BiH radili su u veoma pozitivnom i optimističnom ambijentu, te je evidentna velika želja kapitena Edina Džeke, Asmira Begovića, Miralema Pjanića, Vedada Ibiševića, Senada Lulića, Ognjena Vranješa, Tonija Šunjića, Anela Hadžića, Edina Višće… za dobrom igrom i rezultatom u četvrtak na stadionu “King Baudouin“.

Popularno zvani “zmajevi“ sutra će iz baze u mjestu La Hulpeu preseliti u hotel u centru Brisela, gdje će naveče od 19 sati imati oficijelni UEFA trening.

Utakmica Belgija – BiH igra se u četvrtak na stadionu “King Baudouin“ u Briselu sa početkom u 20:45 sati, javlja Anadolu Agency.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,