Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spahić: Imamo plan kojeg ćemo se držati, dat ćemo sve od sebe

Preuzmite sliku

Fudbalski klub „Sloboda“ danas je održao press konferenciju pred utakmicu sa Hrvatskim športskim klubom „Zrinjski“ iz Mostara.

Crveno- crni sutra u 18 sati na stadionu Tušanj dočekuju aktuelnog državnog prvaka. Na press konferenciji medijima su se obratili šef Stručnog štaba Amir Spahić i fudbaler FK Sloboda Alen Kurtalić.

Prilikom svog obraćanja medijima, Spahić je izjavio „Sutra nas očekuje utakmica sa Zrinjskim, sigurno najdominantnijom ekipom koja je osvojila titulu u historiji ove bosanskohercegovačke lige. Jako kvalitetna ekipa koja je sedam kola prije kraja prvenstva osigurala titulu, a uz to sve i ekipa koja, od svih ekipa u Bosni i Hercegovini, najmanje godi Fudbalskom klubu „Sloboda“. Znamo da u prošlosti nismo imali baš dobre rezultate s njima, zadnja pobjeda je, mislim, bila 2016. godine, kada je trener bio Husref Musemić, a ja pomoćni trener. Igrači će dati svoj maksimum, ovi igrači koje imamo su veliki profesionalci i u svakoj utakmici daju stoposto od sebe. Tako je bilo i na prošloj utakmici u Prijedoru, tako će biti i sutra, a za koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo sutra nakon utakmice“.

Medijima se potom obratio i Alen Kurtalić, koji je najprije čestitao ekipi Zrinjskog na osvojenoj tituli. „Zasluženo su osvojili titulu, znamo sve njihove kvalitete, što smo mogli vidjeti i kroz Ligu, a i kroz Kup utakmice. Mislim da svima možemo biti neugodan protivnik na našem stadionu, a i uz podršku naše publike nadamo se pozitivnom rezultatu“.

Na novinarsko pitanje o planiranom načinu igre protiv Zrinjskog, Spahić je rekao „Sigurno da je to ekipa koja nama ne godi, godinama, posebno na njihovom terenu. Ovdje smo znali odigrati neriješeno, ali kao što sam već rekao, zadnja pobjeda je bila, ne računajući Kup na penale, 2016. godine. Znamo sve o ekipi Zrinjskog, sada je pitanje kako se mi možemo suprotstaviti. Naravno da imamo plan kojeg ćemo se držati, dat ćemo sve od sebe. Sada, da li ćemo mi to ispoštovati, da li će sve biti kako treba, vidjet ćemo sutra. Sigurno da imamo pritisak te borbe za opstanak i svaki bod nam je prijeko potreban“.

„Mislim da će četiri boda biti dovoljna do kraja, ako nam i drugi rezultati budu išli na ruku. Ovo je Bosna i Hercegovina i sve je moguće. Vidimo iznenađenja koja se dešavaju, ali gledamo sebe i mislim da bi 33 boda trebala da budu dovoljna za opstanak. To što igramo dosta domaćih utakmica po rasporedu može nam predstavljati prednost, međutim mi igramo sa ekipama koje su najbolje u ligi, prvih pet ekipa Lige i opterećenje je i na igračima“, odgovorio je Spahić na novinarsko pitanje o broju bodova koji će biti dovoljni za Slobodu kako bi ostala u Premijer ligi BiH.

Trener Slobode ističe da u utakmici protiv Zrinjskog neće igrati samo Abid Mujagić, koji ima tri žuta kartona. „Ohrabrujuća stvar je da se Josip Balić priključio trenažnom procesu. Koliko je spreman vidjet ćemo, sigurno da će nam biti potreban jer nas sada očekuju stvarno teške tri utakmice u sedam dana“, zaključuje Spahić.

Karte za utakmicu možete nabaviti online ili na prodajnim mjestima:

– CD Shop Mido

– UG Prijatelji FK Sloboda

– Prostorije FK Sloboda

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,