Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spahić: Cilj nam je da proizvodimo igrače za prvi tim FK Sloboda

Preuzmite sliku

Juniorska selekcija FK Sloboda nakon prvih šest odigranih kola Omladinske Prmijer lige BiH ima maksimalan učinak od šest pobjeda što im je osiguralo lidersku poziciju na tabeli sa 18 osovjenih bodova.

U prvom kolu izabranici Amira Spahića savladali su kao domaćin FK Mladost Doboj Kakanj sa 3:1, potom su kao gosti slavili na Grbavici protiv Željezničara sa 1:0 da bi potvom ostvarili dvije domaće pobjede (Sloboda – Široki Brijeg 2:0, Sloboda – Zrinjski 4:3).

U petom kolu ostvarena je gostujuća pobjeda u Mostaru protiv Veleža rezultatom 2:0 da bi u posljednjem šestom kolu na Tušnju juniori Slobode bili bolji i od Sarajeva sa 1:0.

Prema riječima trenera Amira Spahića Omladinska Prmijer lige BiH ove sezone je jako kvalitetna te je iz tog razloga maksimalan učinak od šest uzastopnih pobjeda ima svoju dodatnu težinu:

“Sa juniorima sam već evo treća sezona i liga je dosta jača nego je to bilo ranijih godina jer dva posljednja tima ispadaju, a ulaze dobre i kvalitetne ekipe. Iskreno nisam očekivao ovakav ishod u prvih šest kola jer smo za protivnike imali jako kvalitetne ekipe. Međutim, vjerovao sam u svoj rad i ove momke. Pandemija COVID-19 nas je možda spriječila da osvojimo titulu u prošloj sezoni jer se prvenstvo prekinulo, a bili smo samo dva boda iza Željezničara” – kaže Spahić za Tuzlanski.ba.

  • Spahić smatra da iako su pred juniorima Slobode teške i zahtjevne utakmice njegova ekipa može nastaviti da niže pobjede.

    “Najveća nam je konkurencija FK Zvijezda 09 i oni imaju jasan cilj da postanu prvaci BiH. Također, tu je i Željezničar koji ima odličnu generaciju mladih fudbalera. Tu je i Zrinjski sa veoma kvalitetnim timom, ali ne treba podcijeniti ni ostale ekipe” – kaže Spahić i dodaje:

    “Prevashodan nam je cilj da pokušamo porizvoditi igrače za prvi tim FK Sloboda. Već sada imamo 4-5 momaka koji će možda za manje od godinu dana biti konkurentni za prvi tim dok su neki od njih svoje mjesto već našli u timu kolege Gradimira Crnogorca” – smatra Spahić.

    Juniori Slobode će do kraja jesenjeg dijela prvenstva odigrati još sedam utakmica, a naredni protivnik je ekipa Rudara iz Prijedora koja se sa učinkom od 2 pobijede i četiri poraza nalazi na sredini tabele. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje