Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

SP Katar 2022: Danas mečevi u grupama C i D

Preuzmite sliku

Trećeg dana FIFA Svjetskog fudbalskog prvenstva Katar 2022 na rasporedu su četiri utakmice u grupama “C” i “D”, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Prvi današnji susret je u grupi “C”, gdje će u 11:00 sati na stadionu Lusail snage odmjeriti reprezentacije Argentine i Saudijske Arabije.

    U 14:00 sati na rasporedu je susret grupe “D” između reprezentacija Danske i Tunisa, a ova utakmica će biti odigrana na stadionu Education.

    U grupi “C” danas se također sastaju reprezentacije Meksika i Poljske, a ovaj susret će biti odigran na stadionu 974 s početkom u 17:00 sati.

    Posljednji današnji susret, još jedan iz grupe “D”, je između aktuelnog svjetskog prvaka Francuske i reprezentacije Australije. Susret zakazan za 20:00 sati igrat će se na stadionu Al Janoub.

    U dosadašnjem dijelu prvenstva odigrani su susreti prvog kola u grupama A i B, a najefikasnija je bila selekcija Engleske koja je sa ubjedljivih 6:2 pobijedila Iran.

    Pobjede rezultatom 2:0 ostvarile su selekcije Nizozemske protiv Senegala, te Ekvadora u prvom meču prvenstva protiv domaćina Katara, dok je jedini meč koji je završen bez pobjednika duel SAD-a i Velsa (1:1).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,