Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Southgate: Rooney ostaje kapiten Engleske

Preuzmite sliku

Gareth Southgate, privremeni selektor fudbalske reprezentacije Engleske, potvrdio je da će Wayne Rooney, igrač Manchester Uniteda, ostati kapiten, javljaju britanski mediji.

Iako se nalazi u dosta lošoj formi u svom klubu, zbog čega nije bio među starterima u posljednje dvije utakmice Uniteda, Southgate je odlučio da Rooney bude kapiten na naredne dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Malte i Slovenije.

Privremeni selektor, koji će “Gordog albiona” voditi u četiri utakmice u nedjelju će objaviti spisak fudbalera na koje će računati u svoja prva dva ogleda 8. i 11. oktobra.

Početkom sedmice u javnosti se pojavio snimak na kojem Sam Allardayce sa dvojicom muškaraca, koji su navodno predstavljali investicionu firmu sa Dalekog istoka, razgovara o tome kako se mogu zaobići pravila FA o transferima igrača. Nakon sastanka Allardaycea i rukovodstva saveza u utorak navečer dogovoren je sporazumni prekid saradnje. Southgate, koji je inače selektor U21 reprezentacije Engleske, imenovan je kao privremeno rješenje za četiri utakmice. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje