Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šou Mourinha i bijeg s pressice nakon nove blamaže: ´Osvojio sam više Premierliga od svih 19 menadžera zajedno´ (VIDEO)

Preuzmite sliku

Manchester United izgubio je dvije utakmice u prva tri kola Premierlige prvi put nakon 1992. godine, ali Jose Mourinho imao je svoje viđenje utakmice.

Lucas Moura zabio je dva gola u velikoj pobjedi Tottenhama na Old Traffordu nanijevši ManUtd-u drugi poraz na početku nove sezone. Najteži je to poraz Mourinha kod kuće u njegovoj karijeri, a sada je i prvi put izgubio dvije od prve tri ligaške utakmice.

Nova sramotna partija Uniteda izazvala je i bijes navijača, koji su ubrzo nakon utakmice počeli zahtijevati njegovu smjenu. Međutim, Mourinho je zatražio ”poštovanje” od novinara napustivši press konferenciju u svom stilu.

”Želite napraviti čudo od moje ekipe. Igrali smo dobro i taktički smo bili dobri, a vi želite transformirati ovu konferenciju i okriviti ovog čovjeka”, rekao je Mourinho te dodao:

”Kada pobjeđujem u utakmicama, svejedno niste zadovoljni govoreći kako je najvažniji način na koji igramo.”

Novinar mu je nakon toga odgovorio: ”Pitam vas o odbrani protiv Spursa.”

”Žao mi je, morate mi reći šta je najvažnija stvar. Je li to dobro igrati ili pobjeđivati utakmice?”, uzvratio je Portugalac te nastavio:

”Bili smo agresivni, radili visoki pressing. Tottenham nije mogao napraviti dva dodavanja u prvom poluvremenu. Izgubili smo jer smo primili gol iz prvog kornera na utakmici, trebali smo voditi 2 ili 3:0 nakon prvog poluvremena gdje smo bili puno, puno bolja ekipa. Tako da ja vas pitam, što je važnije, stil igre, ili igranje na rezultat?”, pitao je iznervirani Mourinho.

”Osvojio sam više Premierliga od svih 19 menadžera zajedno. Tri za mene i dva za njih”, izjavio je Mourinho i ustao se s press konferencije dodatno naglašavajući:

”Poštujte, poštujte, poštuje čovjeka.”

Nažalost po navijače Uniteda, Mourinho ne shvaća kako je trenutno 2018. godina i kako radi u klubu u kojem još nije osvojio Premierligu i kako njih nije briga za njegove rezultate iz prošlosti. (Dnevnik.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: