Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šokirao sve: Zinedine Zidane saopćio da napušta Real Madrid

Preuzmite sliku

Zinedine Zidane na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije saopćio je da napušta Real Madrid.

On je rekao da tim treba nastaviti sa pobjedama, kao i da treba promjene, a nakon toga je nastavio da voli Real Madrid.

“Predsjednik mi je dao priliku da igram i da budem trener kluba iz mojih snova. Ipak, stvari su se promijenile i to je razlog zbog kojeg sam odlučio da odem”, rekao je Zidane.

On se sastao sa Florentinom Perezom kako bi predsjednika Reala obavijestio da više neće biti trener ovog kluba. Tako se uspješan ciklus koji je trajeo dvije i po godine, od 4. januara 2016. do danas, iznenada završio.

Francuski stručnjak je u subotu po treći put za redom osvojio Ligu pravak sa madridskim klubom i tako se izjednačio sa legendarnim trenerima Carlom Ancelottijem i Bobom Paisleyjem.

“Razgovarao sam s kapetanom Sergiom Ramosom i on mi je rekao da poštuje moju odluku. Nisam umoran od treniranja, jednostavno smatram da je vrijeme da odem. Svjestan sam da bih, da sam ostao trener, i iduće sezone osvojio još neke trofeje, ali postoje trenuci u životu kada trebate prepoznati da morate otići, a ovo je jedan od takvih”, zagonetno je poručio sad već bivši trener Reala.

Otkrio je i koji su mu najdraži i najgori trenuci u mandatu na klupi Kraljevskog kluba.

˝Najdraže mi je osvajanje Primere prošle sezone, a najružniji ispadanje od Leganesa u Kupu kralja˝, prenosi Dnevnik.hr.

Kazao je kako je s predsjednikom Perezom obavio razgovore o tome kako bi tim trebao u budućnosti izgledati, ali i naglasio kako se tu ne krije razlog ovako iznenadnog odlaska.

“Ja sam rođeni pobjednik, volim pobjeđivati i ne volim gubiti. Ako mislim da nisam u stanju pobjeđivati, stvari se kod mene mijenjaju. Da, tačno je da sam obavio razgovor s predsjednikom, ali moj odlazak s tim nema veze”, zaključio je Zizou, te dodao da ˝ovo nije zbogom, nego doviđenja˝. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje