Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šokantna izjava bivšeg člana NS BiH: “Sudijama daju naloge šta će i kako biti, čelni ljudi saveza imaju klubove koje štite”

Preuzmite sliku

Nekadašnji član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Ibrahim Adilagić za N1 je govorio o brojnim nepravilnostima u savezu, o tužbi, ali i o razočarenju u Zvjezdana Misimovića.

Između ostalog, Adliagić je rekao kako niti jedna titula u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u posljednjih pet ili šest godina nije osvojena na pošten način.

“Naš savez je propala investicija. To sam često govorio i trudio sam se ljudima to govoriti koji su i previše ulagali u fudbal. Vidjeli smo šta se desilo. Jednostavno čelnim ljudima saveza ne odgovaraju jaki pojedinci u klubovima koji mogu sve finansirati i koji ukazuju na greške, propuste i kriminal. Takvi klubovi obično završe u nižem rangu ili negdje pri dnu tabele.

  • Umire ih na neki način lošim suđenjem, namještanjem i jednostavno je tako. Moje mišljenje je da zadnjih 5 ili 6 godina niti jedan klub nije na pošten način osvojio titulu u Premijer ligi. Usput se još i odradi ko će ispasti tako da su namještene lige, namještena suđenja i ko bi onda ulagao?”, kaže Adilagić.

    Da li je ove sezone možda malo drugačije jer je Zrinjski zaista superioran?

    “Jeste otišao, ali je otišao na vrijeme. Dobili su neke utakmice, a treba im se priznati i kvalitet. Vjerujte da je i tu stvar dogovora. Unaprijed se već zna ko će u Evropu, ko će ispasti i tako dalje”, kaže Adilagić.

    Kompletan intervju pročitajte na linku OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje