Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šokantan snimak napravljen prije kobnog leta u kojem je poginuo Emiliano Sala

Preuzmite sliku

Emiliano Sala poginuo je prije tri i pol godine, a sad je objavljena snimka napravljena prije kobnog leta

Argentinski nogometaš Emiliano Sala poginuo je tragično u siječnju 2019. godine u avionskoj nesreći. Njegova smrt bila je medijski vrlo popraćena, a sad je tri i po godine od njegove smrti BBC objavio šokantnu snimku, objavio je gol.dnevnik.hr.

Sala je dogovorio transfer iz Nantesa u Cardiff za oko 15 miliona funti. Ukrcao se na privatan avion, međutim iznad Engleskog kanala se srušio i izgubio život. Tijelo mu je pronađeno tek dvije sedmice kasnije, a BBC je sad objavio posljednju snimku Sale i njegovog pilota Davida Ibbotsona uoči kobnog leta.

Pilot i on snimljeni posljednji put

Obojica su prije leta imali crne slutnje, pilot nije bio siguran treba li uzletjeti jer mu nije izgledao sigurno i želio je intervenciju:

“Letio sam i samo sam čuo ‘boom’. Sve je izgledalo okej, ali takva situacija ti privuče pažnju. Ovaj avion mora nazad u hangar”, povjerio je Ibbotson prijatelju pred let naslutivši kako se sprema nešto loše.

Sala je također pri ukrcavanju imao loš osjećaj. Njegova poruka prijateljima bila je također upozoravajuća:

“Uplašen sam. Avion izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me iko tražiti jer me sigurno neće naći”, posljednja je poruka Sale pred tragediju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,