Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šok na Etihadu: Najbolji igrač Cityja na meti Uniteda

Preuzmite sliku

Veliki transferi u svijetu fudbala nisu nikakva rijetkost, ali uvijek je interesantno pratiti obračune ljutih rivala na transfer pijaci.

Posebno je zanimljivo u Engleskoj jer u skladu s ogromnom kupovnom moći, tamošnji velikani u mogućnosti su jedni drugima za najbolje igrače nuditi prava bogatstva. Tako bi moglo biti i predstojećeg ljeta jer engleski mediji javljaju da je najbolji igrač Manchester Cityja Sergio Aguero, na meti je ljutog gradskog rivala s Old Trafforda.

Mourinho želi Argentinca! Iskusni napadač ove sezone nije na nivou prethodnih, povremeno je čak gubio i mjesto u početnom sastavu, a ranije su mediji javljali da se i Real Madrid interesuje za omalenog ofanzivca.

Englezi nisu naveli koliko bi novca trebao platiti United za Aguerovu slobodu, ali ako do transfera dođe, mjerit će se u desetinama miliona funti.

U međuvremenu, navijači manchesterskih plavih, na društvenim mrežama s osmijehom su komentarisali navode o eventualnom transferu duboko ubijeđeni da Aguero ne ide nikuda. Ali Mourinhovu moć ubjeđivanja niko ne smije potcijeniti. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje