Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snimak ipak ne otkriva sve: Iscurili novi detalji napada na Kolašinca i Özila

Preuzmite sliku

Vlasnica restorana ispričala je cijelu priču oko napada na Seada Kolašinca u Londonu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac proglašen je herojem dana od Engleske do ovih prostora i to s pravom. Hrabri se nogometaš Arsenala suprotstavio pljačkašima koji su ga htjeli opljačkati.

Dosad smo znali za jednu verziju događaja prema kojoj je Kolašinac odbranio suigrača Mesuta Özila ispred jednog restorana, no priča je ipak drukčija. Dio obračuna sa snimke tek je završetak nevolja nogometnih zvijezda s pljačkašima. Na njoj se vidi kako je Kolašinac stao ispred dvojca koji je stigao na motociklu, ali ono što nismo odmah znali je da su ih pratili 15-ak minuta.

Napad na Kolašinca dogodio se ustvari ispred njegove kuće kada je išao prema automobilu u kojem ga je čekao Özil sa suprugom. Tada je BiH nogometaš ušao u vozilo i krenuli su prema restoranu.

  • Nisu imali noževe

    – Odmah su ga tada pitali da im preda sat. Napali su ga, a on je uspio ući u automobil. Özil je krenuo, a oni su ih pratili 15 minuta – otkrila je za Sky Sports Yasmin Tahsiner, vlasnica turskog restorana pred kojim je nastao snimak. Ona poznaje obojicu jer su stalni gosti njenog restorana.

  • Kaže kako su Özilov automobil oštetili gađajući ga raznim komadima kamenja. Također, otkrila je kako napadači ipak nisu imali noževe već neke metalne predmete, vjerovatno teleskopske palice. Gospođa Tahsiner tvrdi kako su igrači bili dobro nakon svega, ali supruga njemačkog nogometaša izgledala je vidno potresena.

    Lopovi željeli luksuzni sat

    Kako je na Twitteru saopštio turski novinar Serkan Akkoyun, napadači su žudili za Kolašinčevim skupim i tek kupljenim satom. Novinar se poziva na razgovor s Özilovim savjetnikom Erkutom Sögütom.

    – Počinitelji su htjeli ukrasti skup sat, kojeg je Kolašinac nosio na svojoj lijevoj ruci, očito vrebajući ispred svoje kuće – rečeno je.

    Policija je potvrdila kako još uvijek nije pronašla pljačkaše, a Kolašinac je u međuvremenu postao prava zvijezda.

    – Dobili smo dojavu kako su osumnjičenici na motociklima pokušali opljačkati vozača automobila. Vozač i suputnik su uspjeli pobjeći neozlijeđeni do restorana Golden Green gdje su dali izjave službenim osobama. Nije bilo uhićenih, a istraga se nastavlja – izjavio je glasnogovornik policije. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,