Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snajperist tražio da puca tokom utakmice Brazil-Hrvatska

Preuzmite sliku

Policijski snajperist je zatražio dozvolu da otvori vatru na naoružanu osobu koju je primjetio da prilazi brazilskoj predsjednici Dilmi Rousseffiu drugim dužnosnicima tokom prve utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva 12. juna, izjavili su brazilski dužnosnici.

Snajperist nije dobio dozvolu i kasnije se ispostavilo da je “osumnjičeni” bio drugi policajac.

Više od 60.000 gledatelja bilo je na prepunom stadionu Itaquerao u Sao Paolu gdje se odvijala prva utakmica Svjetskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i domaćina Brazila.

Policijski dužnosnik Adriano Moneta potvrdio je danas da se incident dogodio i da je “došlo do greške u komunikaciji koja je vrlo brzo ispravljena”. No, nije želio otkriti druge detalje.

Brazilski dnevnik Folha de Sao Paolo, koji je prvi pisao o ovom incidentu, naveo je da je snajperist vidio naoružanu osobu kako se približava predjednici Brazila, predsjedniku FIFA-e Seppz Blatteru i glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

List navodi da je, strahujući da je u pitanju napadač prerušen u policajca, snajperist zatražio dozvolu da puca, ali je nije dobio.

Samo nekoliko minuta kasnije, službenik zadužen za pregled osoba unutar sobe za nadzor stadiona identificirao je osumnjičenog kao policajca, koji je kasnije izjavio da je ispitivao moguću bombašku prijetnju“, piše list.

Moneta je rekao kako ne želi komenitrati izvještaj o bombaškoj prijetnji niti zašto je policajac bio u oblasti u kojoj su sjedili prdesjednica i drugi dužnosnici. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje