Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Smijenjen selektor nakon što je odbio voditi crnogorsku momčad protiv Kosova

Preuzmite sliku

 Nogometni savez Crne Gore raskinuo je ugovor sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem, nakon što je srbijanski stručnjak odbio voditi crnogorski nacionalni tim u utakmici trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 s reprezentacijom Kosova, koja je odigrana u petak navečer u Podgorici.

-Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici s Kosovom, što predstavlja neugodno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom – navodi se u saopćenju Nogometnog saveza Crne Gore.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore održao je vanrednu sjednicu nakon utakmice dviju reprezentacija, koja je završena rezultatom 1-1, i u saopćenju izrazio žaljenje “što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport”.

Za Crnu Goru u utakmici s Kosovom nisu nastupili nogometaši Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, dvojica od ukupno petorice nogometaša crnogorskog nacionalnog tima koji su rođeni u Srbiji. Oni su odbili biti dijelom crnogorskog nacionalnog tima u utakmici s Kosovom nakon pritisaka koji su prethodnih dana stizali iz Beograda, a koje je potvrdio i Nogometni savez Crne Gore u saopćenju.

“Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport”, stoji u saopćenju, koje prenosi Hina.

Uoči prve službene nogometne utakmice reprezentacija Crne Gore i Kosova crnogorski su mediji objavili da su članovi crnogorskog nacionalnog tima koji su rođeni u Srbiji – Mirko Ivanić, Filip Stojković, Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević te izbornik Ljubiša Tumbaković – bili pod “nečuvenim pritiscima navijačko-klupskih struktura iz Beograda” da ne izađu na teren stadiona u Podgorici.

Pritisci su, prema pisanju crnogorskih medija, počeli nakon što je jedan dnevni list u Srbiji, koji je blizak vlasti, objavio tekst pod naslovom “Ako ste Srbi, nećete igrati protiv Kosova”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje