Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Smijenjen Denis Karić: Ademir Ado Smajlović novi sportski direktor FK Sloboda

Preuzmite sliku

Nakon što jučer održana izborna Skupština FK Sloboda na kojoj je za novog predsjednika UO jednoglasno izabran Sead Kozić danas je kako Tuzlanski.ba saznaje na mjesto sportskog direktora imanovan Ademir Ado Smajlović nekadašnji fudbaler Slobode.

Fukciju sportskog direktora u Slobodi inače je obnašao Denis Karić koji kako saznajemo nije bio čak ni obaviješten o smjeni.

Podsjetimo, novi predsjednik UO FK Sloboda za prve saradnike u svom timu na jučerašnjoj Skupštini izabrao je advokata Rifata Konjića, zatim kolegu iz BH Telecoma i stručnjaka za telekomunikacije Eduarda Brandalika, Emira Begovića koji će biti zadužen za oblast marketinga kao i Fahrudina Salihovića, direktor Pivare d.d. Tuzla koja je dio grupacije Bingo.

Kozlić je kazao kako je ovo samo kostur UO FK Sloboda koji će svakako biti proširen sa još imena u narednom periodu. Hoće li novi UO na čelu sa Kozlićem mijenjati još neke kadrove u Slobodu vrijeme će nam uskoro pokazati.

Podsjetimo, Sloboda danas u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Tušnju kao gost od 16:00 sati igra utakmicu protiv Tuzla Citiya, uz direktan prijenos na BHT1 od 15:45 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje