Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slovačka srušila Rusiju, prekrasan gol Hamšika (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas su na rasporedu utakmice drugo kola Evropskog prvenstva u Francuskoj. Prva je na rasporedu bila utakmica između Rusije i Slovačke koja se igrala u Lilleu od 15 sati.

Rusija je u prvom kolu u sudijskoj nadoknadi izvukla 1-1 protiv Engleske, dok je Slovačka doživjela poraz od Walesa (2-1) pa je za obje reprezentacija ova utakmica bila ključna za prolaz u drugu fazu takmičenja.

Prva su zaprijetili Slovaci. Hamšik je opalio iskosa s lijeve strane 16-erca, a lopta je sijevnula iznad gola. Zatim, je Smolov propustio veliku priliku za Rusiju. Pucao je s 20-ak metara, no lopta je prohujala pored stative.

Slovačka je povela u 32. minuti. Hamšik je dugom loptom sjajno proigrao Weissa, koji je izbacio dva defanzivca Rusije i pogodio suprotni ugao Akinfejeva.


Slovaci su povečali vodstvo na 2:0 u 45. minuti, bila je to golčina Hamišika. Slovaci su izveli korner, Hamšik je izbacio jednog igrača i iskosa s lijeve strane 16-erca bombom pospremio loptu pod prečku.


U drugom poluvremenu Rusi su krenuli na sve ili ništa. Jedino što su uspjeli je počasni gol u 77. minuti, Glušakov je bio strijelac.


Skupina A: Rusija 1:2 Slovačka (Glušakov/Weiss, Hamšik) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,