Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloga slavila na Tušnju: Tuzla City u sve težoj poziciji

Preuzmite sliku

U okviru 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Tuzla City je ugostio ekipu FK Sloga Doboj na stadionu Tušanj. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:1 u korist gostiju.

Ovom pobjedom Sloga je došla do 34 boda i tako se udaljila od Slobode koja se nalazi u zoni ispadanja sa pet bodova više tri kola prije kraja. Sa druge strane Tuzla City ima 31 bod, te bi eventualnim trijumfom Posušja i Igmana vratila se na desetu poziciju koja posljednja čuva mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tuzla City u ranoj fazi utakmice stiže do prednosti. Mehidić je centrirao loptu, a Milan Milanović je zatresao vlastitu mrežu. Ipak, već u 23. minuti utakmice stiže izjednačenje za goste iz Doboja. Mario Krstovski je postigao pogodak iz prve prave prilike za Dobojlije.

U nastavku utakmice u početku ekipa Milenka Bošnjakovića je bila izuzetno agresivna, te su izlazili visoko pritiskajući zadnju liniju Sloge, ali bez prilika.

U 85. minuti utakmice viđen je pravi šok za domaće na Tušnju. Nakon odličnog kontranapada Krstovski je uposlio Kulenovića koji je pogodio za 2:1 i veliku pobjedu Sloge vrijedne najbolje pozicije za ostanak u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U sudijskoj nadoknadi domaći su tražili jedanaesterac nakon jednog duela, ali je sudija pokazao na korner. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje