Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slobodi i Širokom sudi arbitar “lak” na žutim kartonima

Preuzmite sliku

Sloboda i Široki Brijeg odmjerit će snage u subotu, 27. jula 2019. godine od 20.30 sati, u okviru 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Nogometni savez BiH danas je delegirao Matea Musu iz Čitluka za glavnog arbitra ovog susreta, suca koji je, barem prema statistici iz prošle sezone, veoma “lak” na kartonima, onim žute boje.

Naime, Mateo Musa je prošle sezone u Premijer ligi BiH sudio 11 utakmica, a podijelio je čak 50 žutih kartona. Prostom matematičkom računicom saznajemo da Musa u prosjeku dijeli 4,5 žuta kartona po susretu.

Jednom je sudio i Slobodi prošle sezone kada je ovaj tim dočekao Mladost Doboj Kakanj. Tada je bilo 2:1, a Musa je podijelio samo dva žuta kartona, a zanimljivo je da je čak osam žutih kartona pokazao na susretu Zvijezde 09 i Mladosti (0:2).

Osim toga, Mateo Musa je u prošloj sezoni Premijer lige BiH pokazao samo jedan direktni crveni karton, a jednom je igrača isključio nakon što je dobio dva žuta kartona. Također, jednom je pokazao na “bijelu tačku”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,