Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slobodan Starčević pred gradski derbi: Pokušat ćemo ostvariti pobjedu u kvalitetnoj utakmici

Preuzmite sliku

Dovoljno smo spremni za kvalitetnu utakmicu, poručio je trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević uoči prvog premijerligaškog derbija na gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.

Sutra se na Tušnju od 20:45 sati na Tušnju sastaju fudbaleri Tuzla Cityja i Slobode na prvom premijerligaškom okršaju, a ekipa iz Simin Hana proteklih dana aktivno se pripremala za ovaj susret.

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja kaže da je derbi izuzetno bitan za domaćine i goste, ali i cijelu Tuzlu, jer, kako je naveo, nema mnogo gradova u svijetu dva kluba.

„Spremni smo za kvalitetnu utakmicu. Smatram da će derbi biti kvalitetan, a mišljenja sam i da će biti optimalni uslovi jer je utakmica prolongirana za 20:45 sati. Nismo opterećeni moranjem protiv kvalitetne ekipe kao što je Sloboda, a pokušat ćemo doći do pozitivnog rezultata. Igrači u punom kapacitetu učestvuju u treningu i svi su na veoma zavidnom nivou forme“, rekao je Starčević koji sutra neće moći računati na Milakovića, Nurkovića i Hasanovića.

Nogometaš Samir Efendić kaže da igrači jedva čekaju utakmicu, koju ocjenjuje kao i svaku drugu, bez obzira što je riječ o gradskom derbiju.

„Imamo računicu i potrudit ćemo se kao i svaki put da odradimo maksimalno dobro i osvojimo bodove“, poručiuo je Efendić čiji klub trenutno ima četiri boda na premijerligaškoj tabeli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,