Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda zasluženo slavila pobjedu u derbiju protiv Željezničara (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj u okviru 9. kola BHT Premijer lige  odigrana je derbi utakmica izmađu Slobode i Željezničara. Nakon dobijanja radne dozvole Slavko Petrović je Crveno-crne predvodio sa klupe i zabilježio pobjedu protiv svog bivšeg kluba rezultatom 1:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga, oba tima su napravila po nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom. Najbolju šansu je ipak imala Sloboda u 15. minuti susreta, iako je i ona nastala sasvim slučajno. Amer Ordagić se odlično snašao na desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, a tamo je neometani Siniša Stevanović loše zahvatio loptu i mogao je pogoditi vlastitu mrežu.

U 38. minuti Sloboda je povela rezultatom 1:0. Ignjatović je spustio glavom loptu Krpiću koji iz voleja pogađa za vodstvo svog tima. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom Slobode.

Početak drugog poluvremena protekao je bez uzbuđenja. Najviše problema odbrani Plavih pravio je Amer Ordagić koji je bio nerješiva enigma za odbranu Željezničara.

U 57. minuti prilika za goste, šut Zakarića fantastično je odbranio Muminović, nakon kornera šut Blagojevića odlazi daleko od gola. U 60. minuti susreta Grahovac je zatresao mrežu Željezničara, ali je dosuđen ofsajd. U 69. minuti Ramović je dobio žuti karton zbog simuliranja nakon što je pokušao iznuditi penal.


U 73. minuti kontra Slobode, srušen je Ordagić, Valjić je pustio prednost, a Zilkić se nije najbolje snašao u napadu. Domaći igrači tražili su isključenje Stevanovića, ali defanzivac gostiju je prošao bez kazne. U 83. minuti srušen je Ordagić, Valjić je dosudio prekršaj na ivici kaznenog prostora iako je po mnogima mogao dosuditi najstrožiju kaznu.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su fudbaleri Slobode zabilježili zasluženu i izuzetno važnu pobjedu i prva tri boda na domaćem terenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje