Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u prijateljskom susretu nakon preokreta savladala Bratstvo

Preuzmite sliku

Tuzlanska Sloboda je danas na pomoćnom terenu stadiona “Tušanj” dočekala federalnog prvoligaša, ekipu Bratstva iz Gračanice, a susret je završen pobjedom Tuzlaka sa 3:1.

Sloboda je krenula ofanzivnije u ovom susretu, ali bez konkretnih prilika pred golom Bratstva. U 13. minutu je uslijedila prelijepa akcija gostiju koju je u gol pretvorio Šer za vodstvo gostiju.

Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor Slobode, koja je već u 21. minutu došla do izjednačenja preko iskusnog Stojana Vranješa, a već u 27. minutu Tuzlaci dolaze do potpunog preokreta kada je na asistenciju Tarika Kapetanovića odlično pogodio Nikola Komazec.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, a u drugom poluvremenu je Bratsvo imalo priliku da nakon jednog prekida dođe do izjednačenja, ali je odlično reagovao golman Filip Erić, koji je tako spasio siguran gol.

Izjednačenu igru smo gledali u nastavku utakmice, ali je Sloboda ipak uz dosta muke uspjela da stigne i do trećeg pogotka. Igrao se 82. minut kada se odlično snašao Kenin Devedžić nakon jedne gužve u šesnaestercu i pogodio za konačnih 3:1. Mogla je Sloboda i do četvrtog pogotka u 90. minutu, ali je Alen Kurtalić zatresao prečku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,