Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u Mostaru poražena od Veleža rezultatom 3:0

Preuzmite sliku

Nogometaši Veleža savladali su na stadionu Rođeni u okviru 11. kola Premijer lige BiH ekipu Slobode rezultatom 3:0 te su se tako vratili na pobjednički kolosijek nakon poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Borca.

Iz prve prave šanse na utakmici, domaćin je poveo u 11. minuti. Fejsal Mulić se jako lijepo namjestio na šut, te je plasirao loptu gotovo perfektno iza leđa Adnana Golubovića, koji je nije uspio dohvatiti.

Nakon primljenog gola Sloboda je polako počela preuzimati inicijativu i bila je nešto bolji tim od Veleža,m ipak nedostajao je konkretan ubačaj kako bi se ozbiljnije zaprijetilo Adnanu Bobiću u prvom dijelu.

Drugi dio je ponovo Sloboda otvorila bolje, a u 54. minuti je gostujući tim tražio penal nakon što je Mujagić pao u kaznenom prostoru domaćina. Šansu je imao i Uzelac, ali nije uspio iznenaditi Bobića.

Igrala se 58. minuta kada Nemanja Anđušić koristi neodlučnost u odbrani gostiju i snažnim udarcem matira Golubovića, čime rješava pitanje pobjednika. Sloboda je krenula ka golu Veleža još ofanzivnije, zabilježila je pokušaje oba Beganovića sa distance, ali gol Veleža večeras je bio neosvojiva tvrđava za tuzlanski tim.

Mostarski tim je nakon nekoliko promašenih šansi pogodio mrežu Slobode nakon prelijepe akcije u 84. minuti, a Samir Radovac je bio egzekutor precizno odmjerenim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Promjena do kraja meča nije bilo, pa je Velež trijumfom bodovno uspio da stigne Željezničar i sada ima 18 bodova. No, Željezničar je odigrao osam, a Velež 11 utakmica. S druge strane, Sloboda je ostala na svojih 13 bodova i zasad njena pozicija nije ugrožena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,