Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u Banja Luci minimalno poražena od Borca rezultatom 1:0

Preuzmite sliku

Večeras je odigran i posljednji susret 12. kola BHT Premijer lige BiH u kojem je Borac sa minimalnih 1:0 savladao Slobodu na gradskom stadionu u Banja Luci.

U okviru 12. kola BHT Premijer lige Borac je na svom terenu dočekao Slobodu, koja u posljednjih osam međusobnih susreta u Banja Luci postigla samo dva gola.

Borac je ozbiljno zaprijetio već u 4. minuti susreta kada je golman Fejzić uspio odbraniti šut i sačuvati svoju mrežu. Ipak, deset minuta kasnije, domaći napadač Stokić savladao je golmana Slobode, za peti svoj ovosezonski gol.

Nakon postignutog gola, fudbaleri Slobode preuzeli su terensku incijativu, opsjedali gol Banjalučana, ali prilike Mehidića, Pršeša, Mujkića nisu stvorile ozbiljnije probleme za golmana domaćih. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa je Borac slavio pobjedu rezultatom 1:0.

U Banja Luci fudbaleri Slobode imali su podršku oko 100 navijača koji su iz Tuzle doputovali kako bi pružili podršku crveno-crnim.

Borac je minimalnom pobjedom sa ukupno 20 osvojenih bodova došao na šesto mjesto na tabeli, dok je Sloboda ostala na 11. mjestu sa  svega 11 bodova. U narednom kolu, Sloboda dočekuje Velež na Tušnju dok fudbaleri Borca gostuju kod Zvijezde u Gradačcu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,