Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda savladala Leotar: Prva proljetna tri boda!

Sloboda-NajavaSP
Preuzmite sliku

U 18. Kolu Premijer lige BiH, Sloboda je na Tušnju savladala goste iz Trebinja.

\"Sloboda-NajavaSP\"

(Klik na Fotografiju za uvećan grafički prikaz utakmice)

Od samog početka Sloboda je krenula izuzetno agilno, lepršavo i ofanzivno. Takva igra već na početku stvorila je velike probleme zadnjem redu Trebinjske odbrane. Novajlija Džafić u Tuzlanskim redovima već se u prvih nekoliko minuta pokazao kao pravo pojačanje.

U osmoj minuti utakmice agilni Džafić je započeo akciju, pronašao Zoletića, ovaj uputio centaršut na drugu stativu, a Mešanović glavom zakucava loptu iza leđa Milenkovića za radost oko 1.000 navijača na Tušnju.

Nakon postignutog gola Jasmina Mešanovića , Džafić je imao još jednu izglednu izglednu prilliku a nakon toga tempo utakmice je opao a akteri na obje strane se uspavali. Do kraja prvog poluvremena utakmice, gledaoci su mogli vidjeti mnogo grešaka na obje strane i slab protok lopte oba tima. Leotar je bio rezervisan veći dio prvog poluvremena a akcije su se završavale na 30-tak metara od gola Mujkića koji je veći dio prvog poluvremena bio nezaposlen.

U drugom dijelu utakmice, Sloboda nastavlja da krči put do prve proljetne „trice\”. U 51. Minuti Bekić je ubacio loptu, Milenković interveniše u prazno, a Šmigalović glavom šalje loptu u praznu mrežu, sličan pogodak kao i prvi i to je bilo 2:0 za Slobodu.

U 80. Minuti Bekić griješi a Stanovski koristi poklonjenu grešku i prebacuje Mujkića sa pet metara i to je bilo konačnih 2:1.

U narednom kolu Tuzlake očekuje neugodno i teško gostovanje u Širokom Brijegu a Leotar na domaćem terenu dočekuje GOŠK. Ono što je najbitnije: „Proljetna trica je upisana\”!

Sastavi:

FK Sloboda Tuzla: Mujkić, Salihović, Čejvanović, Rizvanović, Bekić, Zoletić, Hasanović, Šmigalović, J. Mešanović, Džafić, A. Mešanović.

FK Leotar Trebinje: Milenković, Mastić, Sušić, Milošević, Šaraba, Andrić, Lekić, Vukaović, Ristić, Akufo, Aničić.

Sudija: Dragan Petrović – Banja Luka,

Izvor: Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: