Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda sa 3:2 savladala Osijek na stadionu Gradski vrt

Preuzmite sliku

Fudbaleri Osijeka i Slobode na stadionu Gradski vrt pred oko 1500 gledatelja odigrali su veoma efikasan prijateljki meč na kojem je postignuto čak pet pogodaka.

Tim Slobode je prvi došao do prednosti od 1:0 preko Livančića u 16 minuti. Golu je prethodila akcija Ivetića koji je uputio centaršut sa lijeve strane, lopta je preletjela osječku zadnju liniju i stigla na drugoj stativi do slobodnog Livančića koji je odlično odreagovao i iz peterca svladao Ivušića.

Međutim, Bijelo-plavi brzo stižu do poravnanja rezultata. Bočkaj je izveo “slobodnjak”, loptu u šesnaesteracu prima Škorić i sa desetak metara uspjeva matirati Lakića za 1:1.

Osijek je preko Marića preokrenuo rezultat u svoju korist u 39 minuti utakmice. Kleinheisler je odlično proigrao Marića u šesnaestercu, a najbolji osječki strijelac mirno prima loptu i sigurno pogađa mrežu za 2:1.

Tim Slobode je nakon primljenog pogotka uspio da da u nastavku prvo izjednačni rezultat na 2:2, a zatim i postigne treći gol na ovom susretu za vodstvo od 3:2.

Pvo je Amer Bekić u 42 minuti preciznim udarcem loptu kroz noge provukao golmanu Osijeka Ivušiću za poravnanje rezultata da bi samo dvije minute osječka je obrana bila još jednom izigrana.

Loptu je na lijevoj strani prihvatio Ristić i onda s lijeve strane vrlo preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao za 2:3, rezultat kojim je okončano prvo poluvrijeme.

Početkom drugog poluvremena oba trenera napravila su izmjene. Kod Osijeka je umjesto Gutierija u igru ušao Šutalo dok je kod Slobode ušao Omerović umjesto Livančića.

Prvu konkretnu priliku za poravnanje rezultata Osijek je imao deset minuta prije kraja utakmcie kada je Marić iz šesnaesterca poslao loptu u sredinu nakon čega igrači Slobode zamalo da postignu autogol.

Lopta se nakon toga odbija od stativu dolazi do Lope koji je već bio zaobišao golmana Fejzića, međutim ni on ne uspjeva izjednačiti rezultat kao ni Marin koji je na kraju pucao, poslavši loptu preko gola.

Sloboda je na kraju upisala zasluženu pobjedu u ovom prijateljskom meču ned ekipm Osijeka koji nastupa u drugom kvalifikacijskom krugu Evropske lige.

Za Slobodu su na početku utakmice nastupili: Lakić (Fejzić), Beganović (Muratović), Salihović (Devedžić), Ivetić (Dodig), Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović (Bekrić), Livančić (Omerović | Rastoka), Am. Bekić (Osmanović) i Ristić (Mujagić).

Za Osijek će od početka utakmice igrati: Ivušić, Škorić, Gutieri, Majstorović, Šorša, Jugović, Kleinheisler, Bočkaj, Pilj, Marić i Mance.

Ovaj susret ujedno je bio i “generalka” Osječanima uoči službenog početka sezone dok je Sloboda tako pripremni period okončala bez izgubljene utakmice, a nijednu od šest utakmica nisu odigrali u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,