Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda protiv Posušja očekuje nove bodove

Preuzmite sliku

U 18. kolu nogometne m:tel Premijer lige BiH, fudbaleri Slobode gostuju Posušju.

Crveno-crni ovaj meč dočekuju u dobroj atmosferi nakon prošlosedmične domaće pobjede nad Sarajevom od 2:0. U prvom susretu ove dvije ekipe, Posušje je slavilo u Banovićima, što je motiv više našem timu da im se revanšira i u Tuzlu se vrate neporaženi.

Šef stručnog štaba Adnan Jahić istakao je kako respektuju Posušje, ali da uz maksimalan angažman svih igrača žele osvojiti nove bodove pred naredni domaći susret u kojem dočekuju Igman.

„Dobru igru protiv Sarajeva želimo da prenesemo i na nastavak prvenstva. Prije Sarajeva, igrali smo i protiv Tuzla Cityja na domaćem terenu, kada sam ja govorio da nam ova igra može biti vodilja kroz naredne utakmice. Slijedi nam Posušje koje respektujemo. Vjerujem da ćemo imati sve adekvatne uslove za igru. Mislim da će nam biti dobar domaćin, baš kao što smi mi bili u Banovićima. Baš kao na utakmici protiv Sarajeva, dobru igru, eneregiju i rezultat očekujemo i protiv Posušja. Očekujemo dobru igru i da se vratimo u Tuzlu sa pozitivnim rezultatom. Još uvijek smo u deficitu zbog povrijeđenih igrača, ali ko god dobije šansu mora dati svoj maksimum za grb koji nosi na dresu“, rekao je Adnan Jahić šef stručnog štaba FK Sloboda.

Atmosfera u ekipi je znatno bolja nakon pobjede u prošlom kolu. Prvotimci su tokom čitave sedmice naporno trenirali i uz stručni štab napravili analizu našeg narednog protivnika.

„Očekujem jednu tešku utakmicu, Posušje je uvijek dobar domaćin, ali mislim da imamo svoju šansu. Ukoliko ponovimo igru kao na prethodnoj utakmici protiv Sarajeva, pozitivan rezultat vjerujem neće izostati“, naglasio je Saša Maksimović fudbaler FK Sloboda.

Utakmica Posušje – Sloboda igra se u nedjelju od 13 sati na stadionu Mokri Dolac, a glavni sudija biće Miloš Gigović iz Gradiške.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,