Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda protiv Krupe upisala treću prvenstvenu pobjedu

Preuzmite sliku

U okviru 7. kola nogometne Premijer lige BiH fudbaleri Slobode zabilježili su treću prvenstvenu pobjedu na gostovanju kod ekipe Krupe.

Crveno-crni nakon dobrog izdanja na terenu rezultatom 3:2 upisali zasluženu pobjedu koja će Slobodu zadržati na sredini tabele. Zanimljivo da je svih pet pogodoka postignuto u drugom poluvremenu jer su mreže u prvih 45 minuta mirovale.

  • Slobodu je do prednosti došla u 48 minuti preko Dženis Beganovića da bi Abid Mujagić u 53 minuti udvostručio prednost.

    Ipak, domćin uspijeva zahvaljujući golovima Nikolića (58, 63 minut) da se za pet minuta vrati u utakmicu i poravna rezultat na 2:2.

    Međutim, tim Gradimira Crnogorca u nastavku uspijeva ponovo da povede u ovom meču, a strijelac trećeg gola za Slobodu bio je Said Husejinović.

    Na golu Slobode i danas se vrlo dobro pokazao Adnan Golubović koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

    Sloboda nakon sedam odigranih kola ima 10 osvojenih bodova i trenutno se nalazi na sredini tabele.

    U naradnom kolu Sloboda će na Tušnju biti domaćin ekipi Sarajeva.

    Krupa: Kolak, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Puzigaća, Palić, Filipović, Maksimović, Andrejić, Golubović.

    Sloboda: Golubović, Devedžić, Uzelac, Beganović, Husejinović, Tomašević, Kurtalić, Predragović, Osmić, Mujagić. (Tuzlanski.ba)

    Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,