Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda poražena u Bijeljini: Dobro izdanje nedovoljno za povoljan rezultat

Preuzmite sliku

Današnji susret između Radnika iz Bijeljine i tuzlanske Slobode u okviru 12. kola BH Premijer lige donio je 5 golova 

Fudbaleri Slobode su znatno bolje otvorili susret što je rezultiralo golom u 9. minuti, kada se Smajić sjajno snašao pred golom Radnika, te pogodio mrežu Bilobrka za vodstvo od 0:1. Ovo je ujedno bio prvi ovosezonski pogodak mladog Smajića.

Ekipa Radnika u 21. postiže pogodak za izjednačenje, nakon centaršuta lopta je pogodila Beganovića koji je loptu greškom ubacio u svoju mrežu , a u 36. minuti nakon sjajne akcije plavo bijeli postižu pogodak za preokret na 2:1.

Pred sam kraj prvog poluvremena u 42. minuti meča, igrač domaćih Demir Peco u svom šesnaestercu pravi faul nad Pršešom, nakon čega je glavni arbitar dosudio penal za goste. Pršeš je sa bijele tačke bio siguran, te tako donio izjednačenje svom timu.

Igrala se 72. minuta a izabranici trenera Žižovića postižu novi pogodak za, ispostaviti će se konačnih 3:2, a strijelac je bio Mahir Karić.

Nakon ovog meča Radnik zauzima 4. poziciju sa 21 bodom, dok se Sloboda spustila na 9. mjesto sa osvojenih 13 bodova.

Naredno kolo Sloboda će nakon reprezentativne pauze, 20.10. gostovati na Pecari protiv ekipe Širokog Brijega, dok će ekipa Radnika biti gost na Tušnju protiv Tuzla Cityja. (Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje