Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda poražena od Zvijezde u prijateljskom meču (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su na pomoćnom terenu stadiona Tušanj odigrali prijateljsku utakmicu sa ekipom Zvijezde iz Gradačca.

Generalku Slobode pred nastavak prvenstva posmatralo je oko 500 gledalaca, a tim Slavke Petrovića poražen je u ovom susretu rezultatom 2:1.

Meč je počeo minutom šutnje za Radeta Tošića koji je više od pola vijeka radio u Slobodi kao oružar, odnosno obućar. Popularni čika Rade sahranjen je danas na groblju Trnovac u Tuzli.

Više od igre u prvih 45 minuta utakmice imali su igrači Slobode koji su u više navrata uspjeli kreirati nekoliko dobrih akcija preko Rustemovića, Smajića i Mijića ali promjene rezultata nije bilo.

Udarci Slobodinih igrača uglavnom su završavali preko gola.

Igrači Zvijezde propustili su u prvom poluvremenu iskoristiti veliku grešku golamana Slobode Muminovića koji se ubrzo iskupio tako što je odbranio udarac protivničkog fudbalera.

Početkom drugog poluvremena trener Slobode Slavko Petrović mijenja skoro kompletnu početnu postavu. Sloboda u drugom poluvremenu preko Mijića uspijeva doći do prednosti od 1:0 ali vodstvo domaćih nije dugo trajalo jer su gosti iz Gradačca brzo poravnali razultat na 1:1.

Strijelac gola za Zvijezdu bio je Kesić.

Pet minuta prije kraja utakmice fudbaleri Zvijedze su sa bijele tačke uspjeli doći do preokreta od 2:1. Siguran sa 11 metara bio je Čivić.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja pa su tako gosti iz Gradačca zabilježili pobjedu u ovom susretu rezultatom 2:1.

Slavko Petrović koji u ovoj utakmici u sastavu nije imao Harisa Mehmedagića zbog povrede ima još sedam dana da spremi ekipu za nastavak prvenstva koje se nastavlja već narednog vikenda, a Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje