Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda poražena na Tušnju: Golovima Filipovića, Zrinjski slavio zasluženu pobjedu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 5. kola BHT Premijer lige BiH, Sloboda je na stadionu Tušanj dočekala akutelnog prvaka BiH, HŠK Zrinjski. Fudbaleri Zrinjskog su zasluženo savladali izabranike Vlade Jagodića rezultatom 2:0, te zabilježili četvrtu ovosezonsku pobjedu.

Prvih 20. minuta susreta proteklo je u izjednačenoj igri oba tima, bez ozbiljnijih prilika. U 21. minuti susreta prvo uzbuđenje, Krpić je pao u kaznenom prostoru, domaći navijači traže penal, ali Jakupović je pokazao da se igra nastavi. U nastavku susreta su zaprijetili Zilkić i Krpić ali bez promjene rezultata.

Nakon napada gostiju u 27. minuti, Ćulum nesmotreno pravi prekršaj 20-tak metara od gola Muminovića. Loptu je namjestio Miloš Filipović i maestralnim golom doveo svoj tim u vodstvo rezultatom 1:0. Do kraja prvog poluvremena fudbaleri Slobode su pokušavali izjednačiti rezultat ali Todorović, zatim Osmanagić nisu uspjeli savladati Pirića.

Početak drugog poluvremena obilježila je jaka kiša, ali i prilika Bilbije koji je pobjegao odbrani Slobode, ali je njegov udarac Muminović sjajno odbranio. Nakon pokušaja Bilbije, u 52. minuti je zaprijetio i Jović ali lopta nakon udarca odlazi pored gola. U 54. minuti susreta veliku priliku za Slobodu imao je Ćulum koji nakon ubačaja Ordagića glavom ne uspjeva savladati Pirića.

U 59. minuti susreta najbolji pojedinac u redovima Zrinjskog, Miloš Filipović, postiže novi pogodak za visoko vodstvo gostiju. I nakon dva postignuta pogotka više od igre imali su gosti koji su stvorili još nekoliko prilika za postizanje gola, ali je sjajni Muminović odličnim intervencijama sačuvao svoj gol.

Fudbaleri Slobode su imali veliku šansu u 71. minuti susreta kada je nakon kornera Salkić pokušao, ali sa nekoliko metara promašio gol Pirića. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, Mostarci iz Tuzle putuju sa osvojena sva tri boda.

U narednom 6. kolu fudbaleri Slobode gostuju u Zenici kod ekipe Čelika, ekipu Blaža Sliškovića očekuje još jedno gostovanje, ovaj put u Vitezu. (Foto: T. Dahić | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje